Снимка БулфотоМинистърът на културата коментира една важна за София тема. Във

...
Снимка БулфотоМинистърът на културата коментира една важна за София тема. Във
Коментари Харесай

Минеков: Министерството на културата държи да направи публични всички последващи действия за Ларгото

Снимка Булфото

Министърът на културата разяснява една значима за София тематика.  " Във връзка с ремонта на столичното Ларго, стигнал и до ОЛАФ, Министерството на културата държим да направи обществени всички следващи дейности по проблема ". Това написа в обществената мрежа проф. Велислав Минеков. 

В поста си в персоналния си профил във фейсбук той показва, че подопечното му ведомство е изпратило преведен отчета на ОЛАФ на Върховната касационна прокуратура на 17 юни.   " Върховна касационна прокуратура бе сезирана по наша самодейност, като Министерство на културата категорично изиска да бъде известено за хода на следствието ", написа Минеков.

" В Министерството на културата е получено писмо от Главна Дирекция национална полиция на Министерство на вътрешните работи по отношение на провеждано разследване. На него бе отговорено в период, предоставена е цялата изискуема и налична информация, касаеща провежданата от тях инспекция ", добавя министърът, представен от Noini.bg. 

Ведомството е изпратило писмо и до Управляващия орган на ОППР с възражения по основателността и размера на финансовата промяна. То по никакъв метод не оспорва констатациите на ОЛАФ, а единствено финансовите корекции, които биха нанесли съществени загуби на България. В същото време, в случай че не възразим, аз мога да бъде упрекнат от прокуратурата, че не съм защитил държавния интерес и заради това ще връщаме средства.

" Министерството на културата държи цялата истина да излезе нескрито, само че в същото време не може да си разреши изискваните финансови наказания. Това ще бъде пагубно за ведомството и за културата като цяло ", написа още Минеков. 



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР